Zelf uw huis bouwen met SharePoint?

Bouw uw eigen huis met SharePoint!

Het bouwen van een SharePointsite is in zekere zin te vergelijken met het bouwen van een huis. Je begint met niets en legt een vloeroppervlakte uit waarop je laag voor laag gaat bouwen. Wanden, raam- en deuruitsparingen, leidingen voor elektriciteit en water, verdiepingsvloer, wederom wandjes en de rest, en tot slot het dak. Maar dan ben je er nog niet. Stukadoors, elektriciens, loodgieters, verwarmingsmonteurs, interieurspecialisten, tuiniers en nog meer. Heel vergelijkbaar met het opzetten en richten van een SharePointsite.

Een opvallende ontwikkeling

Nou blijkt uit cijfers van onder andere het CBS dat er in de huizenbouw in de laatste 5 jaren een opvallende ontwikkeling plaatsvond. Op dit moment wordt bijna een op de drie nieuwbouwhuizen in Nederland gebouwd in opdracht van particulieren. Zonder tussenkomst van een commerciële ontwikkelaar. Men kiest zelf een architect en andere specialisten, en houdt zelf toezicht op het proces. Voor de crisis was dit een manier van ontwikkelen die relatief weinig voorkwam, maar vooral de laatste jaren is dit steeds populairder is geworden. Veel bouwbedrijven zijn tijdens de crisis gestopt met het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten terwijl in de jaren ervoor gemeenten juist veel in bouwgrond hadden geïnvesteerd. Omdat projectontwikkelaars de grond links lieten liggen, zijn gemeenten rechtstreeks particulieren gaan benaderen.

Mits je zelf als uitvoerder in de bouw werkzaam bent lukt het vaak niet om zelf een nieuwbouwhuis te bouwen. Maar moet je dan altijd een projectontwikkelaar of aannemer in dienst nemen en 25 tot 30 procent aan project- en overheadkosten extra betalen?

The SharePoint Academy krijgt wekelijks ICT’ers en SharePointbeheerders aan de lijn die opleidingen en coaching zoeken om de basisbeginselen van SharePoint te leren kennen (wat is SharePoint, een basis SharePoint training) tot aan een echte SharePoint expert training. Of om als trainer/coach of een functioneel consultant aan de slag te gaan om hun omgeving vorm te geven. Men wil zelf de touwtjes in handen houden, want men kent de eigen organisatie van binnen en buiten.

Out-of-the-box SharePoint

Out-of-the-box is SharePoint ook nog eens een alleskunner. Een platform waarmee men een organisatiebreed intranet kan maken of een basis voor business intelligence. Anderen willen het gebruiken voor projectmanagement, documentmanagement en bestandsopslag of als een samenwerkings- en communicatieplatform of om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. En in alles is SharePoint een meester.

Het is heel goed mogelijk om zelf, met uw ervaren ICT’ers en functioneel beheerders, de regie in handen te nemen. The SharePoint Academy beschikt over ervaren trainers, coaches en consultants op het gebied van SharePoint en Office 365. Ze verzorgen trainingen, geven maatwerkadvies en zijn beschikbaar als coach en klankbord voor uw SharePointomgeving. En lukt het dan nog niet zoals u het wilt, dan schuiven ze bij u aan en doen het voor of lossen het anderszins op.

Neem via het formulier hieronder contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om ook uw huis in SharePoint zelf te kunnen bouwen!

Of bestudeer het SharePoint tutorial van de SharePoint Academy uit onze handboeken