Waterschap Limburg

Al 10 jaar werkt Iris Smulders als vakspecialist documentaire informatievoorziening en Functioneel Beheerder bij Waterschap Limburg (voorheen: Waterschap Peel en Maas) in Roermond.

Onder haar beheer valt:

  1. het zaaksysteem; SinglePointforAll;
  2. de inrichtingstool van dit zaaksysteem; I-Controler;
  3. de servicebus; Adeptia;
  4. en het landelijk systeem voor vergunningen en handhaving; PowerBrowser.

Het opleidingsmateriaal

Samen met twee collega-Functioneel beheerders en een collega van ICT volgde Iris twee opleidingen. SharePoint On-Prem FastTrack (3 dagen) en SharePoint On-Prem Design Manager (1 dag).

“Omdat ons zaaksysteem werkt onder SharePoint hadden we al wat voorkennis. Zoals bij elk systeem vinden er regelmatig aanpassingen en toevoegingen plaats. Hierbij worden bijvoorbeeld werkzaamheden in de CTH gedaan of worden er nieuwe sites gebouwd waarbij o.a. sites worden bewerkt, autorisaties worden ingesteld en weergaves worden gemaakt. Ondanks dat we dus best wat doen in Sharepoint bleef het een soort BlackBox. Want waarom gaat iets fout, waarom moeten we dingen “dubbel doen” en wat gebeurt er op de achtergrond?”

Om nog dieper in de materie te kunnen duiken, en meer te begrijpen van oorzaak en gevolg binnen Sharepoint, besloot men om budget aan te vragen en opleidingen te gaan zoeken. “Na wat rondkijken op internet kozen we voor The SharePoint Academy. Hun aanbod was goed, de inhoud van de cursussen sloot aan op onze vragen en het feit dat de cursussen inhouse in Roermond konden worden verzorgd, waren hiervoor de belangrijkste beweegredenen.”

Iris: “De trainer van SharePoint On-Prem FastTrack was kundig en ervaren. Het tempo was hoog, zoals de naam al doet vermoeden, maar dit was op zich geen probleem, tenzij je even iets terug wilde kijken en er dan achter kwam dat je een aantal pagina’s had gemist. Een tip is dan ook om van tevoren goede afspraken te maken over recapitulatiemomenten tijdens de training. Verder is het werkboek echt heel goed. Het is makkelijk leesbaar en duidelijk.”

SharePoint Design Manager

De groep beheerders wilde een extra dag training in SharePoint Design Manager omdat men hun site er niet wilde laten uit zien als SharePoint en meer ontwerpmogelijkheden zocht. Design Manager is een functie in SharePoint waarmee gemakkelijker een ontwerp volledig op maat en pixel-perfect kan worden gemaakt. Het is beschikbaar voor zowel SharePoint On-Prem als Office 365 SharePoint.

“De trainer van SharePoint Design Manager was ook erg kundig. Hij vulde de lesstof aan met persoonlijke ervaringen en straalde rust uit, waardoor je als cursist het vertrouwen kreeg dingen uit te proberen. Omdat de opleidingen inhouse waren hadden we niet de druk om op tijd de trein te halen of voor de files weg te zijn. Het was relaxed en gaf ons ruimte nog even iets na te kijken, wat vragen te beantwoorden of na te kletsen over de cursusdag. Al met al waren het ontzettend geslaagde dagen.”

Iris zou de opleiding SharePoint On-Prem FastTrack aanbevelen aan iedereen die meer wil leren over de logica en inrichting van SharePoint. En voor bedrijven die hun SharePointsite zelf gaan ontwerpen is SharePoint Design Manager een goede basis.

Hebben we met dit project uw interesse gewekt? Misschien bent u ook geïnteresseerd in hoe wij KLM Ground Services hebben begeleid. Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!