SharePoint online

Wanneer er binnen een bedrijf regelmatig aan groepsprojecten wordt gewerkt, is het belangrijk dat deze projecten zo soepel mogelijk verlopen. Het samenwerken zal meestal niet zo efficiënt verlopen als er niet met de juiste systemen gewerkt wordt. Merkt u dat de groepsprojecten binnen uw organisatie niet zo soepel verlopen als u graag zou willen? In dit geval is het een goed idee om SharePoint online te gebruiken. SharePoint is een systeem dat ontwikkeld is door Microsoft. Het systeem maakt het mogelijk om efficiënt samen te werken aan projecten. Een SharePoint-omgeving heeft de vorm van een website. In deze website kunnen bestanden eenvoudig met elkaar gedeeld worden. Wij kunnen u helpen om uw personeel op te leiden, zodat uw organisatie op de korte termijn met SharePoint online kan gaan werken.

Een efficiëntere samenwerking

SharePoint online heeft als voordeel dat de deelnemers van een project niet langer iedere aanpassing per mail met elkaar hoeven te delen. Bij zo een aanpak komt het al snel voor dat niet iedereen dezelfde versie in zijn bezit heeft. Het is belangrijk dat iedereen te allen tijde dezelfde versie van het bestand heeft, zodat er geen werkzaamheden verloren gaan. Het samenvoegen en bijwerken van de bestanden kan veel tijd kosten. Wanneer SharePoint online gebruikt wordt, kunnen meerdere mensen tegelijkertijd aan één bestand werken. In de praktijk wordt SharePoint online vooral gebruikt voor Office-bestanden, maar in principe is het mogelijk om ieder soort bestand met elkaar te delen.

Overzichtelijk

SharePoint online werkt zeer efficiënt zodra u en werknemers eenmaal doorhebben hoe het programma werkt. Een goed ingerichte SharePoint-omgeving is namelijk erg overzichtelijk. Het samenwerken wordt een stuk eenvoudiger en de productiviteit gaat omhoog, waardoor groepsprojecten ook sneller afgerond kunnen worden. Het is wél van groot belang dat iedereen op de hoogte is van hoe hij of zij SharePoint het beste kan gebruiken. Een programma met zoveel functies als SharePoint kan aan het begin vrij lastig zijn om onder de knie te krijgen. Het is niet verstandig om het programma te implementeren wanneer uw medewerkers nog niet bekend zijn met SharePoint online. Het gaat namelijk ten koste van de productiviteit wanneer er nog uitgezocht moet worden hoe het programma precies werkt.

Het probleemloos implementeren van SharePoint online

Bent u van plan om SharePoint online te implementeren binnen uw bedrijf en wilt u hier soepel mee van start gaan? In dit geval bent u bij The SharePoint Academy aan het juiste adres. Wij kunnen uw personeel opleiden, zodat zij weten hoe ze SharePoint kunnen gebruiken. Voor iedereen binnen het bedrijf hebben wij een passende cursus. Zo bieden wij bijvoorbeeld een cursus aan voor de eindgebruiker, maar is er ook een cursus waarbij uw personeel leert om een SharePoint-omgeving aan te maken en te beheren.

Wanneer u voor een Sharepoint cursus van The SharePoint Academy kiest, kunt u er zeker van zijn dat uw personeel straks weet hoe het systeem optimaal gebruikt kan worden. Wij kunnen de cursussen geven op onze eigen trainingslocatie, maar de training kan ook op uw locatie worden verzorgd.